• home
 • video
 • pas verschenen

  Vincent Kompany: "Ik geniet enorm van mijn voetbal, ik ben gelukkig"

  Vincent Kompany genoot van het mooie weer bij BX Brussels.

  Vincent Kompany is geen onbetwiste titularis bij het Manchester City van trainer Pep Guardiola, maar dat is voor de Rode Duivel geen probleem. "Ik ben niet de man die zichzelf altijd vooraan moet zetten."

  Vincent Kompany zat de afgelopen maand wel vaker op de bank bij Manchester City. "Dat is afwisselend", zegt Kompany daarover. "Een maand geleden had ik net wel veel gespeeld. Deze maand was het wat minder, maar ik speelde wel in de Champions League."

   

  "We hebben een grote kern bij City en er is dus veel concurrentie. Het is zaak om rustig te blijven. Ik train goed, ik speel goed en op dit moment is dat voldoende. We zullen later wel zien wie er mag spelen als het om de knikkers zal gaan."

   

  "Natuurlijk wil ik altijd spelen, maar ik zie mijn rol niet alleen als de man die zichzelf altijd vooraan moet zetten. Ik speel ook een belangrijke rol door de groep te ondersteunen. Nu ik fit ben, kan ik die rol beter invullen. Ik wil het zo houden."

   

  "We moeten het simpel houden: ik geniet enorm van mijn voetbal en dat is belangrijk. Ik kom 's ochtends toe met een glimlach en ik ga naar huis met een glimlach. Voor de rest hoef ik niet te vertellen wat er in de toekomst kan gebeuren. Ik ben nu gelukkig."

  Kompany: "Ik kom toe en ga naar huis met een glimlach"

  "Steun voor BX Brussels ligt bij de 1.000 jeugdspelers"

  En dat Kompany gelukkig is was ook te zien toen hij vandaag ging kijken naar de eerste ploeg van BX Brussels . "Het is mooi weer en net als iedereen willen we daarvan genieten met de familie", zei Kompany. "En ik ben graag naast een voetbalveld."

   

  "Steun? Ik steun de ploeg altijd, maar wij zijn vooral een sociaal project. Onze steun ligt bij de 1.000 jeugdspelers en wat we elke dag op het terrein doen in Brussel. Dit is eigenlijk ontspanning."