• home
 • video
 • pas verschenen

  Schouderblessure remt Koekelkoren en Van Walle af in China

  Een schouderblessure bij Van Walle gooide roet in het eten.

  Een week na hun bronzen medaille in Qinzhou hebben beachvolleyballers Dries Koekelkoren en Tom van Walle vrede moeten nemen met de 17e plaats in Yanhzhou. Daar had een schouderblessure bij Van Walle veel mee te maken.

  Koekelkoren en Van Walle hadden hun eerste wedstrijd, tegen een Australisch duo, gewonnen en waren zo zeker dat ze de groepsfase op het viersterrentoernooi in Yangzhou zouden overleven. Maar in hun tweede groepsmatch raakte Van Walle geblesseerd aan zijn schouder.

   

  Die blessure speelde de Belgen ook nog parten in de eerste ronde van de knock-outfase. Het Poolse koppel Szalankiewicz/Rudol was in 2 sets te sterk. "We konden ons normale spel niet spelen door mijn blessure", zei Van Walle. "Jammer, want dit was een team dat we zeker aankunnen." Koekelkoren en Van Walle lassen nu een rustperiode in, dit was hun laatste toernooi van 2018.