• home
 • video
 • pas verschenen

  Sami Chouchi verovert goud op GP in Cancun

  Chouchi versloeg in de finale de Braziliaan Penalber.

  Chouchi versloeg in de finale de Braziliaan Penalber.

  Judoka Sami Chouchi heeft de hoofdvogel afgeschoten op de Grand Prix van Cancun in Mexico. Onze landgenoot was de beste in de klasse tot 81 kilogram. Gabriella Willems bezorgde België nog een zilveren plak.

  Op weg naar de halve finales had Sami Chouchi de Puerto Ricaan Gandia, de Braziliaan Pinho en de Canadees Briand met indrukwekkend judo van de mat geveegd. In zijn halve finale moest onze landgenoot bijna 10 minuten knokken tegen de Rus Choebetsov. Maar hij kon zich wel plaatsen voor de finale.

   

  Daarin ging hij vrijuit zijn kans tegen de ervaren Braziliaan Victor Penalber. Chouchi kwam enkele keren dicht bij de beslissing, maar toch kwam er een verlenging. Chouchi kon een armklem plaatsen bij de Braziliaan en die moest aftikken. Onze landgenoot hielp zijn geblesseerde tegenstander nog van de tatami voor hij begon te vieren. Voor Chouchi is het zijn eerste medaille in een Grand Prix.

  Zilver voor Gabriella Willems in klasse tot 70 kilogram

  Gabriella Willems heeft net naast de gouden medaille gegrepen in de klasse tot 70 kilogram. Onze landgenote legde een foutloos parcours af tot in de finale. Ze klopte de Duitse Butkereit en de Poolse Pogorzelec met ippon. In de halve finale volstond een waza-ari tegen Zupancic uit Canada.

   

  In de finale tegen de Oostenrijkese Polleres opende Willems overtuigend met een waza-ari. Polleres was niet onder de indruk en verzamelde bij haar volgende aanval een vol punt: ippon en het goud was binnen.