• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Beernaert springt naar goud op Jeugdspelen ondanks paardenstaart

  Goud voor Maite Beernaert in Buenos Aires.

  Goud voor Maite Beernaert in Buenos Aires.

  Op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires heeft Maite Beernaert België een gouden medaille bezorgd in het verspringen. Beernaert sprong op de eerste atletiekdag verder dan een Hongaarse en een Oostenrijkse.

  De 16-jarige Maite Beernaert liet bij haar derde sprong 6,10m optekenen, maar die afstand werd teruggebracht naar 5,87m omdat Beernaerts paardenstaart het zand gestreeld had.

   

  Maar bij haar vierde en laatste poging sprong de Belgische 6,31m ver en daarmee deed ze 5 cm beter dan de Hongaarse Klaudia Endresz. "Het is een eer om als eerste te eindigen. Dit is een motivatie om hard te blijven werken en misschien mag ik dan ooit ook naar de grote Olympische Spelen." De Oostenrijkse Ingeborg Grünewald was 3e met 6,20m.

   

  De gouden sprong van Beernaert zou ook goed geweest zijn voor een Belgisch scholierenrecord, maar de rugwind van 2,4 meter per seconde was te sterk om het record te homologeren.

   

  Beernaert zorgde voor een 6e Belgische medaille na het zilver van Simon Morssinkhof in de teamjumping, de zilveren medailles van taekwondoka Badr Achab en kajakker Jules Vangeel, het brons van badmintonner Julien Carraggi in de gemengde teamcompetitie en het brons van judoka Alessia Corrao.

  Bekijk de beelden van Beernaerts gouden sprong:

  Het IOC heeft een filmpje gemaakt met de hoogtepunten van de eerste atletiekdag in Buenois Aires. Luis Antonio Aviles Ferreiro bezorgt Mexico goud op de 400m, de Cubaanse Melany del Pilar Matheus Morejon werpt de discus het verst, Maite Beernaert sluit de rij.

  Tweets over het goud van Beernaert: