• home
 • video
 • pas verschenen

  Lauwaert is Belgisch marathonkampioene en nummer 5 aller tijden in België

  " "

  Nina Lauwaert liep 2u30'24", sinds Marleen Renders in 2005 was geen Belgische vrouw zo snel.

  Nina Lauwaert is vanochtend in 2u30'22" naar de Belgische marathontitel gelopen in Eindhoven. De 30-jarige atlete van ROBA verpulverde haar persoonlijke record en zette zich op de 5e plaats in de ranglijst aller tijden.

  Sinds Marleen Renders in 2005 liep geen Belgische vrouw meer zo hard. Ook Lieve Slegers, Ria Van Landeghem en Agnes Pardaens staan in het lijstje nog voor Lauwaert. Op de Europese ranking prijkt Lauwaert op een knappe 14e plek.

   

  Bij de mannen kwamen de echte toppers niet aan de start. Europees kampioen Koen Naert loopt volgende zondag de halve marathon van Brugge. Zo ging de Belgische titel naar Kristof Nackaerts in 2u24"53". De zege in Eindhoven was voor de Keniaan Elisha Rotich in 2u07'32".