• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbitterde Koscielny zwaait af bij Les Bleus en hekelt Deschamps

  Laurent Koscielny is international af.

  Laurent Koscielny is international af.

  Laurent Koscielny heeft zijn afscheid aangekondigd van de Franse nationale ploeg. De 33-jarige verdediger haalde in een interview ook uit naar huidig bondscoach Didier Deschamps.

  Arsenal-verdediger Laurent Koscielny mocht 51 keer het truitje van Frankrijk aantrekken. Hij leek op weg naar een basisplaats op het voorbije WK, maar een zware achillespeesblessure strooide roet in het eten. Koscielny moest het WK vanuit zijn zetel bekijken en laat nu weten dat hij kapt met de nationale ploeg.

   

  "Mijn blessure heeft geen rol gespeeld in mijn beslissing. Het is mooi geweest voor mij bij Les Bleus", zegt Koscielny, die nog altijd herstelt van zijn blessure. De verdediger kan het ook moeilijk verkroppen dat Frankrijk zonder hem het WK won. "Dat heeft me psychologisch meer schade berokkend dan mijn blessure", klinkt het bitter.

   

  Koscielny haalt ook nog uit naar bondscoach Didier Deschamps. "Hij heeft mij één keer gebeld, in september toen ik verjaarde. Veel mensen hebben me ontgoocheld, niet alleen de bondscoach. Als je goed speelt, heb je veel vrienden. Maar bij een blessure ben je snel vergeten."

   

  De Fransman, die bij Arsenal nog een contract heeft tot medio 2020, blijft wel strijdvaardig. "Ik heb de training nog niet hervat, maar ik heb nog veel zin om te knokken, al weet ik niet welk niveau ik nog zal halen."

  De bondscoach heeft me één keer gebeld, in september toen ik verjaarde. Bij een blessure ben je snel vergeten.

  Laurent Koscielny