• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Potro loopt breukje in knieschijf op: "Dit is een harde klap"

  Juan Martin Del Potro liep de knieblessure op in Sjanghai.

  Juan Martin Del Potro kan een nieuwe blessure op zijn lijst bijschrijven. De Argentijnse tennisser heeft een breukje opgelopen in zijn knieschijf. Del Potro moet dus verstek laten gaan voor de ATP Finals in Londen in november.

  Juan Martin Del Potro wordt al jarenlang achtervolgd door blessureleed, maar dit jaar leek de grote Argentijn gespaard te blijven van ernstige blessures. Maar in de achtste finales in Sjanghai tegen de Kroaat Borna Coric liep het mis.

   

  Na een val moest hij de strijd staken. Onderzoek wees uit dat hij een breukje in zijn rechterknieschijf heeft opgelopen. "Dit is een heel moeilijk moment voor mij. Deze klap komt heel hard aan. Het wordt moeilijk om me weer op te laden voor een revalidatie", zegt Del Potro.

   

  Del Potro steeg naar de vierde plaats op de wereldranglijst na zijn finaleplaats op de US Open. De Argentijn moet door zijn knieblessure passen voor de ATP Finals in november in Londen.