• home
 • video
 • pas verschenen

  Opluchting voor Van der Poel: geen enkelbreuk, wel verrekking

  Van der Poel verzwikte zijn enkel.

  Mathieu van der Poel heeft dan toch geen enkelbreuk overgehouden aan zijn valpartij tijdens de veldrit in Lokeren. Na onderzoek is gebleken dat de Nederlander een verrekking heeft van zijn enkelligamenten.

  Gezwollen enkel na val over greppel

  De val gebeurde in de openingsronde. Van der Poel reed in 2e positie in het spoor van Michael Vanthourenhout, toen de Nederlander ten val kwam in een greppel.

   

  Van der Poel tastte meteen naar zijn enkel, maar klom toch weer op zijn fiets. Maar de Europese kampioen voelde al snel dat voortrijden niet meer mogelijk was.  Op een brancard werd Van der Poel weggedragen met een gezwollen enkel.

   

  Van der Poel werd weggebracht naar het ziekenhuis van Sint-Niklaas. Er werd aanvankelijk gevreesd voor een breuk, maar de diagnose bleek mee te vallen. De Nederlander heeft een verrekking aan de ligamenten van zijn enkel.

   

  Op Instagram laat Van der Poel weten dat hij zondag wil proberen te koersen in Gieten als de pijn draaglijk is.

  Roodhooft meteen na de cross: "Een breuk of een verstuiking is toch een groot verschil"

  Van Aert: "Had al bedenkingen bij die gracht"

  "Ik had voor de start al mijn bedenkingen bij die gracht", zegt collega Wout van Aert. "Ik wil niet altijd de zageman zijn, maar je moet daar wel risico's nemen. De grachten waren extreem diep. Vroeger maakten ze daar een bruggetje, nu gaan ze voor het spektakel."

  Van der Poel verliet de cross op een draagbaar