• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco maakt het officieel: Thierry Henry wordt nieuwe coach

  Thierry Henry verlaat zijn post als T2 van de Rode Duivels.

  AS Monaco heeft een opvolger beet voor Leonardo Jardim. Zoals verwacht verlaat Thierry Henry (41) de Rode Duivels en gaat hij aan de slag in het prinsdom. "He's coming home", tweet Monaco.

  Na vier seizoenen nam AS Monaco afscheid van Leonardo Jardim. De Portugees betaalde het gelag voor de dramatische competitiestart: 6 op 27 en een teleurstellende 18e plek.

   

  Maar lang heeft Monaco niet getalmd om een opvolger aan te stellen. Thierry Henry, die bovenaan het verlanglijstje van de Monegasken stond, verlaat de Rode Duivels voor zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij tekent een contract voor drie seizoenen, tot juni 2021.

   

  Voor Henry is het een terugkeer naar een vertrouwd nest. De ex-spits brak door bij Monaco, wat hem een transfer naar Juventus (en later Arsenal) opleverde. In 1997 werd hij kampioen met Monaco.

  Henry: "Twee fantastische jaren bij Rode Duivels achter de rug"

  De Rode Duivels moeten nu op zoek naar een nieuwe T2. Na zijn afscheid als speler was Thierry Henry twee jaar aan de slag bij de nationale ploeg als T3 en na het WK als T2 van bondscoach Roberto Martinez. "Maar het is onvermijdelijk dat Henry ooit zal vertrekken", besefte de bondscoach gisteren al.


  Henry schreef op Instagram wel nog wat mooie woorden over de Rode Duivels. "Het is met veel spijt dat ik afscheid neem van de Belgische nationale ploeg. Ik heb twee fantastische jaren achter de rug met het helpen coachen van deze wonderbaarlijk getalenteerde groep en hen te zien openbloeien tot het sterke team dat ze vandaag zijn."


  "Ik wil de Belgische Voetbalbond, Roberto Martinez, de staf en de spelers bedanken om een Fransman zich zo welkom te laten voelen bij de Rode Duivels. Ik wens jullie alle succes toe in de toekomst en ben zeker dat er nog mooiere prestaties zullen komen."

  Henry: "Ik kan niet wachten om te beginnen"

  Voor Vadim Vasiljev, de sterke man van Monaco, was de keuze snel gemaakt. "Zijn voetbalkennis, zijn passie, zijn ervaring als topvoetballer en zijn verleden bij Monaco maken de keuze voor Henry evident."

   

  "Thierry weet welke taak hem te wachten staat en staat te popelen om te beginnen. Hij kan rekenen op ons vertrouwen en onze steun om een nieuwe dynamiek in het team te brengen."

   

  "Ik wil Monaco bedanken voor de kans om trainer te worden van deze speciale club", reageerde Henry. "Ik ben heel blij om terug te zijn en vastberaden om onze taak tot een goed einde te brengen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen."

  Tweet: