• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvolging verzekerd: Mick Schumacher Europees kampioen Formule 3

  Mick Schumacher in actie op het circuit van Hockenheim.

  Mick Schumacher in actie op het circuit van Hockenheim.

  Mick Schumacher heeft zich tot kampioen gekroond in het Europees Formule 3 kampioenschap. De 19-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher verzekerde zich in eigen land van de titel, op het circuit van Hockenheim.

  Met Michael Schumacher als vader is de titel van Schumacher junior geen al te grote verrassing. Toch beleefde Mick Schumacher geen vlekkeloos seizoen. In de eerste races speelde hij geen rol van betekenis en op een bepaald moment had hij een achterstand van ruim 70 punten op de leider.

   

  Maar daarna begon het plots te draaien voor Schumacher, met zes pole-positions en 8 overwinningen. Omdat leider Dan Ticktum op zijn beurt begon te krasselen, kon de Duitser de macht grijpen.

   

  Op het circuit van Hockenheim had hij zaterdag de kans om zich tot kampioen te kronen. Dat lukte nog niet in de 1e race, maar een 2e plaats in de 2e race volstond wel om de titel te vieren. Mick Schumacher treedt met zijn Europese titel niet in de voetsporen van zijn vader, want die werd nooit Europees kampioen in de Formule 3. Toch is het duidelijk dat hij de racegenen van Schumacher senior geërfd heeft.

  Bekijk hier de race waarin Schumacher de titel pakt: