• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Henry zal een fantastische trainer worden"

  Henry en Martinez praten met elkaar.

  Moet Martinez binnenkort op zoek naar een nieuwe T2?

  Roberto Martinez wist waarschijnlijk gisteren al dat hij afscheid zou moeten nemen van Thierry Henry. "Ik ben heel trots op wat hij deze ploeg heeft bijgebracht", zei bondscoach Martinez na de interland tegen Zwitserland.

  Martinez: "Als Henry vertrekt, is dat met onze zegen en steun"

  Wat L'Equipe gisteren al aankondigde, is uitgekomen. Thierry Henry verlaat de Rode Duivels en lanceert zijn trainerscarrière bij AS Monaco. Gisterenavond wou bondscoach Martinez daar nog niet veel over kwijt. 

   

  "Het is onvermijdelijk dat Henry ooit zal vertrekken", reageerde Martinez na het duel met Zwitserland. "Ik weet niet of hij vertrekt. Maar als het zaterdag gebeurt, is dat met onze zegen en steun."

   

  "Als het zaterdag niet gebeurt, vertrekt hij over 6 maanden of over een jaar. Henry zal een fantastische trainer worden. Ik ben heel trots wat hij de Rode Duivels heeft bijgebracht."

  "We mogen niet te veel afhangen van individuen"

  Over een mogelijke vervanger wil Martinez nog niet spreken. "Daarvoor is het nog te vroeg", zegt de bondscoach. "We moeten eerst nog de wedstrijd tegen Zwitserland verteren."

   

  Van de oorspronkelijke staf bij de Rode Duivels lblijft er niet veel meer over: Graeme Jones (de vorige assistent van Martinez) vertrok al en technisch directeur Chris Van Puyvelde trekt naar China.

   

  "We mogen niet te veel afhangen van individuen", zei Martinez. "Het is belangrijk de correcte structuren neer te zetten en dat doen we voorlopig goed. Nieuwe mensen kunnen dan weer nieuwe ideeën brengen. Zo moeten we blijven groeien zonder het verleden te vergeten."