• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivels reageren na lastige match: "Kan niet altijd champagnevoetbal zijn"

  De Rode Duivels maakten het verschil in de 2e helft.

  De Rode Duivels maakten het verschil in de 2e helft.

  Het liep gisteren niet altijd even gesmeerd voor de Rode Duivels, die Zwitserland op de valreep klopten met 2-1. "We wilden de bal te snel naar voren krijgen om te scoren", reageerde Axel Witsel. "We moeten meer geduld hebben."

  Mertens: "Lukaku blijft scoren"

  "In de eerste helft hadden we het moeilijk om druk te zetten", vertelde Dries Mertens na de 2-1-zege. "In de tweede helft verliep dat beter en hebben we meer kansen gehad."

   

  "Het was een lastige avond, maar iedereen heeft wel weer gezien dat we er veel zin in hadden. We wilden een belangrijke stap zetten richting de eerste plaats in die groep. En Lukaku? Die blijft scoren."

  Witsel: "We waren niet rustig genoeg"

  Volgens Axel Witsel wrong het schoentje bij de opbouw na de balrecuperatie. "Toen we de bal recupereerden in de eerste helft, wilden we meteen naar voren om
  te scoren", zei de Rode Duivel. "We moeten iets meer geduld hebben en rustiger zijn."

   

  "Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Het kan niet altijd champagnevoetbal zijn met 4 of 5 goals. Tegen wie we ook spelen, we staan op het terrein om te winnen." 

  Tielemans: "We voelen ons niet onoverwinnelijk"

  "Het was helemaal geen gemakkelijke wedstrijd voor ons", deed Tielemans zijn verhaal. "In de eerste helft was er te veel ruimte tussen de lijnen, we speelden niet compact genoeg. In de tweede helft stonden we defensief beter en hadden we meer balbezit dan de Zwitsers."

   

  Met 6 op 6 in de Nations League zijn de Rode Duivels uitstekend bezig in het gloednieuwe toernooi. "We proberen elke wedstrijd alles te geven en ons ding te doen. Maar we voelen ons niet onoverwinnelijk. "

  Lukaku: "Als spits weet ik dat de kansen komen"

  Met 2 goals was Romelu Lukaku gisteren weer van goudwaarde. "Het was een lastige wedstrijd", reageerde de goalgetter. "Zeker als we het vergelijken met onze vorige wedstrijden."

   

  "Voor de rust kwam ik nauwelijks in stelling, omdat de Zwitsers veel druk zetten. Na de pauze stelden we bij en kwamen we boven water. Als spits wist ik dat de kansen zouden komen."

  Kompany: "Mooie ploeg om naar te kijken"

  "Het was een wedstrijd met veel mooie momenten", zei Vincent Kompany na afloop. "Flitsen waarvan je denkt: "Dit is een mooie ploeg om naar te kijken." Het was zeker niet saai. Dit was een mooie wedstrijd voor de supporters."

   

  "Zwitserland maakte het ons moeilijk omdat het heel goed uitvoetbalt. Daardoor was het voor ons moeilijk om hoog druk te zetten en de bal te heroveren."