• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge wil onderzoek naar degradatiestrijd in 2015

  Grote ontgoocheling bij Cercle in maart 2015.

  Grote ontgoocheling bij Cercle in maart 2015.

  Cercle Brugge wil dat ook de degradatiestrijd in 2015 onder de loep genomen wordt. Toen degradeerde Cercle op de slotspeeldag na een knotsgekke wedstrijd tegen KV Mechelen.

  Het onderzoek van het federaal parket naar financieel gesjoemel en mogelijke wedstrijdvervalsing heeft ook bij Cercle Brugge een belletje doen rinkelen. Cercle doet een oproep om ook de degradatiestrijd in 2015 te onderzoeken.

   

  Op de slotspeeldag van de reguliere ontving Cercle Brugge toen KV Mechelen, dat in de extra tijd een 2-0-achtertand omboog een in 2-3-overwinning. De aansluitingstreffer werd gescoord vanuit buitenspel en de gelijkmaker kwam er na een penalty en een rode kaart. Op de koop toe slikten 10 Cercle-spelers ook nog een derde doelpunt. Bart Vertenten, deze week aangehouden door het gerecht, was de scheidsrechter in die wedstrijd.

   

  Door die nederlaag werd Cercle veroordeeld tot Play-off III, waarin het de degradatie naar 1B niet kon vermijden. Dankzij de zege van KV Mechelen was Waasland-Beveren dan weer gered. Van die twee clubs werden deze week bestuursleden in verdenking gesteld.

  "De onthullingen van de afgelopen week plaatsen Cercle Brugge-KV Mechelen van 15 maart 2015 in een nieuw daglicht", laat Cercle weten. "Het loont de moeite dat de bevoegde instanties een onderzoek instellen naar het verloop van deze wedstrijd met de gekende dramatische afloop voor Cercle Brugge."

  Bekijk hier de samenvatting van de bewuste wedstrijd: