Waasland-Beveren moet (even?) voort zonder voorzitter: wat nu?

  Dirk Huyck.

  Dirk Huyck en Olivier Swolfs zijn donderdag onder voorwaarden vrijgelaten. De voorzitter en financieel directeur van Waasland-Beveren mogen (maximaal) drie maanden geen contact hebben met de club.

  Dirk Huyck en Olivier Swolfs zijn in Hasselt ondervraagd in het kader van het fraudedossier in het Belgische voetbal.

   

  Beiden mochten na hun verhoor beschikken, al kregen ze wel de voorwaarde opgelegd dat ze (maximaal) drie maanden geen contact mogen hebben met hun club. Ze mogen ook geen wedstrijden in het stadion bijwonen.

   

  "Zo lang het onderzoek loopt, mag onze voorzitter geen contact hebben met de club en mensen van de club. Dat is geen straf, het is gewoon om niet te infereren in het onderzoek", verduidelijkt Waasland-Beveren-woordvoerder Martijn De Jonge. 

   

  "Uiteraard heeft dit gevolgen. Er zijn andere mensen binnen het bestuur die de taken van Dirk Huyck zullen overnemen. We hebben nog bekwame mensen."

   

  Ondervoorzitter Jozef Van Remoortel zal tijdelijk op de voorzittersstoel gaan zitten.

   

  De Jonge: "Het is even schrikken door wat er allemaal gebeurt, maar de club moet blijven draaien. We moeten in de mate van het mogelijke de draad zo snel mogelijk weer oppikken en er voor de volle 100% voor gaan."

   

  "Ik wil wel benadrukken dat niemand binnen de club aan de onschuld van Dirk Huyck en Olivier Swolfs twijfelt. Dit is een drastische beslissing van het parket, maar we moeten ons hierbij neerleggen."