• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde (39): "Overtuigd dat ik het nog altijd kan op Hawaï"

  Van Lierde: "De dertigers zijn aan de macht op Hawaï."

  Frederik Van Lierde is klaar voor de hoogmis van de triatlon: de Ironman op Hawaï. "Het wordt een open strijd. Ik wil nog eens tonen wat ik waard ben", zegt de winnaar van 2013.

  Voor de elfde keer op rij verschijnt Frederik Van Lierde aan de start in Hawaï. "En toch bouwt de spanning nog steeds op", geeft hij toe. "Gelukkig kon ik me weer snel aanpassen aan het tijdsverschil en het klimaat."

   

  "Ik verwacht een open wedstrijd, zeker omdat topfavoriet Jan Frodeno niet meedoet en ook Ben Hoffman, een andere klepper, niet aan de start komt. Het wordt belangrijk om mijn eigen wedstrijd te lopen en enkel te focussen op mezelf."

   

  Vorig jaar was Van Lierde mee in de kopgroep, tot hij in de bevoorradingszone in de steek werd gelaten door de organisatie. "Ik zin niet op wraak, maar ik wil wel tonen wat ik waard ben, zonder pech of tegenslag. Ik wil mijn wedstrijd met een goed gevoel beëindigen."

  "Mijn coach heeft er vertrouwen in"

  Frederik Van Lierde is ondertussen 39 jaar. "Maar ik ben overtuigd dat ik het nog altijd kan. Er zijn niet veel atleten die dit hebben gewonnen voor hun 30e. De dertigers zijn hier aan de macht. Mijn favoriet? Ik gok op de Duitser Sebastian Kienle. Hij won het jaar na mij en ik denk dat hij de te kloppen man is."

   

  "Als ik nog eens win op Hawaï of een goede prestatie lever, dan kom ik niet meer terug. Ik ga wel door tot het einde van 2020, maar ik wil hier afsluiten met een goed resultaat."

   

  "Luc (Van Lierde, zijn coach, red) heeft er vertrouwen in. We hebben onze strategie nog eens doorlopen en hebben dezelfde visie. Hij geeft me dat extra beetje vertrouwen."

  Tweets: