• home
 • video
 • pas verschenen

  Griekse aanvaller Samaras hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  Georgios Samaras

  Samaras was zestien seizoenen profvoetballer.

  Voormalig Grieks international Georgios Samaras (33) heeft een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. Dat maakte Celtic, de Schotse topclub waar de aanvaller zijn beste jaren beleefde, zopas bekend.

  Samaras was zestien seizoenen prof. Hij debuteerde in 2002 op het hoogste niveau bij het Nederlandse Heereveen. Daar haalde Manchester City hem vier jaar later weg. Bij City kwam de Griek geregeld aan spelen toe, maar toch verhuisde hij begin 2008 op huurbasis naar Celtic.

   

  Daar zou Samaras blijven tot 2014, de topjaren uit zijn carrière. Hij werd er onder meer vier keer Schots kampioen, won twee keer de beker en een keer de League Cup. Daarna voetbalde Samaras nog voor West Brom, Al Hilal, Oklahoma City, Real Zaragoza en Samsunspor. 

   

  De Griek speelde 81 keer voor zijn land, was erbij op twee WK's en EK's en maakte in het nationale shirt negen goals.

  Tweet Celtic