• home
 • video
 • pas verschenen

  George Russell (20) krijgt Formule 1-zitje bij Williams

  Williams heeft een nieuwe naam voorgesteld voor volgend F1-seizoen. Het team geeft een zitje aan de jonge Brit George Russell. De 20-jarige is op dit moment de leider in de Formule 2. Wie zijn ploegmaat wordt, is nog niet bekend.

  Naast Lewis Hamilton en Lando Norris wordt George Russell in 2019 de derde Brit in de Formule 1. De 20-jarige komt uit de stal van Mercedes. Hij is er test- en reserverijder.

   

  De Brit is goed op weg om dit seizoen de titel te veroveren in de Formule 2. Hij heeft een voorsprong van 37 punten met nog 2 races op het programma.  In 2017 won hij het GP3-kampioenschap.

   

  Russell heeft een contract getekend voor meerdere jaren. "Ik droom hier al zo lang van. Ik voel me 100 procent klaar om aan deze uitdaging te beginnen", vertelde hij. In maart zal hij zijn grote debuut maken in Australië. 

   

  Wie het tweede zitje krijgt bij Williams, ligt nog niet vast. De Canadees Lance Stroll verhuist vermoedelijk naar Force India nadat zijn vader die renstal kocht. Achter de toekomstplannen van de Rus Sergej Sirotkin, dit seizoen de tweede rijder bij Williams, staat een groot vraagteken.