• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Spanje overklast Wales, Argentinië heeft Messi niet nodig

  Alcacer viert bij Spanje.

  Alcacer trof twee keer raak tegen Wales

  Tijdens de interlandbreak staan er naast de matchen in de Nations League ook heel wat oefenwedstrijden op het programma. Spanje was veel te sterk voor Wales. Het won met 1-4. Argentinië kon niet rekenen op Lionel Messi, maar won overtuigend tegen Irak.

  Wales-Spanje: 1-4

  Luis Enrique heeft zijn 3e opeenvolgende zege als bondscoach van Spanje op zak. Zijn ploeg nam makkelijk de maat van Wales. Alcacer, die weer tot leven kwam bij Borussia Dortmund, opende de score. En 20 minuten later zorgde de spits ook voor de 0-3 met een mooie volley.

   

  Tussendoor pikte kapitein Sergio Ramos ook een doelpunt mee. Bartra gaf Wales na de pauze helemaal de doodsteek met zijn eerste doelpunt voor Spanje. Hij kopte een hoekschop in doel.

   

  Wales, dat het zonder de geblesseerde Gareth Bale moest doen, milderde nog in het slot. Vokes zette de 1-4-eindstand op het bord.

  Doelpunten:

  • 8' Alcacer 0-1
  • 19' Ramos 0-2
  • 29' Alcacer 0-3
  • 74' Bartra 0-4
  • 89' Vokes 1-4

  Irak-Argentinië: 0-4

  Superster Lionel Messi stuurde zijn kat naar het Argentijnse elftal, maar hij werd niet gemist tegen Irak. Sterker nog, interim-bondscoach Lionel Scaloni stelde bijna een volledig B-elftal op. In vergelijking met het desastreuze WK zater er 20 nieuwe namen in de selectie.

   

  Toch blonk er op het scorebord een overtuigende 0-4 na afloop van de wedstrijd. Alleen de namen van de doelpuntenmakers klonken niet zo indrukwekkend. De partij werd gespeeld in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. 

  Doelpunten:

  • 18' Martinez 0-1
  • 53' Pereyra 0-2
  • 82' Pezzella 0-3
  • 91' Cervi 0-4

  Frankrijk-IJsland: 2-2

  Andere uitslagen

  • Verenigde Staten-Colombia: 2-4
  • Mexico-Costa Rica: 3-2
  • Verenigde Arabische Emiraten-Honduras: 1-1
  • Turkije-Bosnië-Herzegovina: 0-0