• home
 • video
 • pas verschenen

  Moreno Moser moet Cunego doen vergeten bij Nippo-Vini Fantini

  Moreno Moser

  Ploegleider Nippo-Vini Fantini: "Met Moser hebben we een nieuw symbool gevonden"

  De Italiaanse renner Moreno Moser zal zijn carrière in 2019 voortzetten bij Nippo-Vini Fantini. Op zijn 27e moet hij bij de Italiaans-Japanse procontinentale formatie zijn landgenoot Damiano Cunego als uithangbord vervangen, die een punt achter zijn carrière zette.

  "Nu de loopbaan van een groot kampioen als Damiano Cunego voorbij is, hebben we met Moreno een nieuw symbool gevonden", zegt ploegmanager Francesco Pelosi. "Hij is nog vrij jong en moet bij ons kopman worden naast Marco Canola en Juan José Lobato."

   

  Moser komt over van Astana, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Daarvoor droeg hij het shirt van Cannondale. De Italiaan telt acht profzeges op zijn erelijst. Dit seizoen vierde hij, voor de tweede keer, in de Trofeo Laigueglia. In zijn topseizoen (2012) won hij de wedstrijd voor het eerst. In 2016 werd hij na Castroviejo en Campenaerts derde in de EK-tijdrit.

  Tweet Nippo-Vini Fantini