• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Basten verlaat de FIFA na twee jaar: "Meer tijd met familie"

  Marco van Basten

  Van Basten hielp onder meer bij de introductie van de VAR op het WK in Rusland.

  Marco van Basten stopt na twee jaar als hoofd technische ontwikkeling bij de FIFA. De voormalige Nederlandse sterspeler verlaat de FIFA in goed overleg en zou "meer tijd willen spenderen met zijn familie in Amsterdam", laat de FIFA weten in een persbericht.  

  De voormalige international en oud-bondscoach kijkt met tevredenheid terug. "Het was een mooie en leerzame periode voor mij. Ik heb het voetbal kunnen beïnvloeden op een geheel andere manier dan ik gewend was. Het WK in Rusland afgelopen zomer met de introductie van de VAR op het toernooi was een mijlpaal."

   

  "Marco speelde een belangrijke rol bij de introductie van de nieuwe technologie in het voetbal", klinkt het bij Zvonimir Boban, secretaris-generaal van de FIFA. "Dankzij hem zijn we in staat geweest om belangrijke ontwikkelingen door te voeren."

   

  De Nederlander was ook nauw betrokken met het "Play Fair"-document dat vorig jaar gepubliceerd werd en dat radicale manieren zag in het veranderen en verbeteren van het voetbal. Al had dat maar weinig impact.