• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Equipe weet het: "Thierry Henry tekent zaterdag voor 3 jaar bij Monaco"

  " "

  Thierry Henry schoof na het WK door van T3 naar T2 van de Rode Duivels.

  Er wordt al dagen over gespeculeerd, maar volgens L'Equipe is het morgen/zaterdag zover. Dan reist Thierry Henry, de huidige T2 van de Rode Duivels, naar Monaco,  "waar hij een overeenkomst van 3 jaar zal tekenen", schrijft de Franse sportkrant. "Maandag wordt hij aan de pers voorgesteld."

  Al sinds het WK, waar Henry nog T3 van de Belgen was, wordt de Franse ex-spits her en der genoemd als hoofdcoach. Eind augustus weigerde hij een voorstel van Bordeaux, maar het is wel zijn ambitie om zelf een ploeg te leiden.

   

  Monaco is aan een slecht seizoen bezig: het team van Tielemans en Chadli kon nog maar 1 keer winnen in de competitie, staat pas 18e in de Ligue 1 en zette donderdag zijn Portugese coach Leonardo Jardim na 4 seizoenen op de keien. Roberto Martinez wilde de voorbije dagen niet veel kwijt over Thierry Henry en focuste op de match tegen Zwitserland, die - met Henry op de bank - met 2-1 werd gewonnen.