• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus krijgt in beroep zwaardere straf voor racistische gezangen

  Juventus heeft geen mildere straf gekregen voor de racistische gezangen tijdens de match tegen Napoli, integendeel. De club was het niet eens met de beslissing van de Italiaanse voetbalbond om tijdens één wedstrijd de Curva Sud van het stadion gesloten te houden. Maar in beroep kwam daar nog een wedstrijd voorwaardelijk bij. 

  Juve-fans lieten zich tegen Napoli van hun kleinste kant zien met racistische gezangen aan het adres van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk). De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond noemde de spreekkoren "beledigend".

   

  In eerste instantie moest de club daarom tijdens de volgende thuismatch, op 20 oktober tegen Genoa, de zuidelijke bocht van het Allianz Stadium gesloten houden

   

  De Italiaanse kampioen ging daar niet mee akkoord, maar kreeg er in beroep nog een wedstrijd voorwaardelijk bovenop. De boete van 10.000 euro werd bevestigd.