• home
 • video
 • pas verschenen

  Man in vorm Hazard verkozen tot Speler van de Maand in Premier League

  Eden Hazard

  Hazard maakte 5 goals in 4 wedstrijden in de Premier League in september.

  Eden Hazard is verkozen tot Speler van de Maand september in de Premier League. De Chelsea-speler is momenteel topschutter in de Engelse hoogste klasse met maar liefst 7 doelpunten. Hazard is met Chelsea nog ongeslagen in de Premier League dit seizoen.

  Voor de Rode Duivel is het de tweede keer dat hij de award krijgt, die kreeg hij ook in oktober 2016. In vier wedstrijden was hij goed voor vijf competitiedoelpunten. Naast Hazard werden ook enkele collega-Rode Duivels Speler van de Maand in Engeland.

   

  De eerste Belg was Marouane Fellaini in november 2012 (Everton). Daarna volgde Jan Vertonghen in maart 2013 (Tottenham). Ook Christian Benteke kreeg de award toen hij nog bij Aston Villa speelde, in april 2015. In oktober 2016 was het voor het eerst de beurt aan Hazard. Ook Romelu Lukaku pronkt in de lijst als Speler van de Maand maart 2017 (Everton).

   

  Nu is Hazard als eerste Belg ooit voor een tweede keer verkozen. Hij haalde het voor vijf andere genomineerden: Willy Boly (Wolverhampton), Alexandre Lacazette (Arsenal), James Maddison (Leicester), Gylfi Sigurdsson (Everton) en Raheem Sterling (Manchester City). Allesbehalve onverdiend, zo blijkt uit cijfers. De Belg kende zijn beste seizoensstart ooit in de Premier League.

  4 competitiewedstrijden, 5 goals in september