• home
 • video
 • pas verschenen

  Drama voor Vermaelen: verdediger valt opnieuw uit met spierblessure

  " "

  Thomas Vermaelen kan nog zelf van het veld wandelen.

  Thomas Vermaelen heeft nog maar eens geblesseerd het veld moeten verlaten. De verdediger van Barcelona greep tegen Zwitersland bij een schijnbaar onschuldige terugspeelbal op Courtois naar zijn rechterdij. Hij wist meteen hoe laat het was.

  Roberto Martinez zette Vermaelen in de basis als vervanger van de geblesseerde Jan Vertonghen. Vermaelen deed dik 70 minuten goed zijn werk, tot hij lichtjes onder druk van een Zwitser de bal aan de linkerkant terugspeelde op zijn doelman.

   

  Zoals al zo vaak in zijn carrière bleek zijn hamstring hem parten te spelen.  Vermaelen kon niet meer lopen, vroeg zijn wissel, wilde zich niet laten onderzoeken door de dokters en ging meteen de kleedkamer in. Afwachten wat het verdict wordt, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij Nederland dinsdag haalt.

   

  Boyata kwam Vermaelen vervangen. En alsof dat nog niet genoeg pech was voor de Belgen, stond nog geen minuut later plots de gelijkmaker op het bord.