• home
 • video
 • pas verschenen

  Doorbraak in Operacion Puerto? Bloedzakken eindelijk vrijgegeven

  Eufemiano Fuentes is de spilfiguur in het dopingonderzoek Operacion Puerto.

  Komt er eindelijk schot in Operacion Puerto, het dopingonderzoek rond de omstreden arts Eufemiano Fuentes? De rechtbank van Madrid heeft het Italiaans Olympisch Comité (CONI) toestemming gegeven om de bloedzakken in beslag te nemen.

  In 2006 daverde de wielerwereld op zijn grondvesten: er werd een dopingnetwerk blootgelegd, waarbij de Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes tientallen atleten zou hebben geholpen bij bloeddoping.

   

  Enkele grote wielernamen als Ivan Basso, Jan Ullrich, Alejandro Valverde en Michele Scarponi liepen tegen de dopinglamp. Maar hoogstwaarschijnlijk zijn er nog veel meer sporters betrokken, ook tennissers en atleten. De Spaanse speurders namen maar liefst 211 bloedzakken in beslag.

   

  De bloedzakken liggen voorlopig nog opgeslagen in het laboratorium van Barcelona en op veel exemplaren kon nog geen naam worden geplakt. Maar daar kan verandering in komen. Volgens de Spaanse sportkrant AS mag het CONI de bloedzakken nu analyseren.

   

  Verschillende renners zullen waarschijnlijk met een bang hart het onderzoek afwachten en ook Fuentes voelt het heet worden onder zijn voeten. Hij ging meteen in beroep tegen de uitspraak van de Madrileense rechtbank.