• home
 • video
 • pas verschenen

  De soap duurt voor: weer uitstel voor Wesley, Carcela en co over indicatieve tabel

  " "

  Wesley (Club Brugge) zat 2 van 6 schorsingsdagen uit.

  Wesley Moraes (Club), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn. De 4 moesten zich vrijdag - opnieuw - verantwoorden voor de Geschillencommissie in Hoger Beroep, maar krijgt respijt. De oude indicatieve tabel vormt nu het struikelblok.

  Begin augustus werden de vier spelers al gesanctioneerd voor hun rode kaarten in het begin van de competitie. Wesley zat toen al 2 van zijn 6 schorsingsdagen uit, Carcela werd 2 dagen geschorst, Ocansey 4 en Brogno 2.

   

  Maar Standard ging - met succes - in beroep. Ze werden alle 4 vrijgesproken, omdat de kersverse indicatieve tabel waarop de schorsingen gebaseerd zijn niet officieel goedgekeurd was door de Pro League.

   

  Begin september zette de raad van bestuur van de Pro League dat recht. Daarop stuurde de Evocatiecommissie eind vorige maand de spelers weer naar de Geschillencommissie Hoger Beroep, weliswaar in een andere samenstelling.

   

  De Evocatiecommissie stond vervolging toe, maar dan wel gebaseerd op de indicatieve tabel van vorig seizoen. En daar wringt het schoentje. De Geschillencommissie Hoger Beroep wil consequent zijn en dus is er ook een bewijs van goedkeuring van de Pro League nodig voor die oude tabel.

   

  Om het bondsparket de mogelijkheid te geven die bewijzen te verzamelen besliste de comissie de debatten nog maar eens uit te stellen naar vrijdag 26 oktober. Tussen 12.30u en 14.30u mogen de 4 zich komen verdedigen, een half uur per speler.