• home
 • video
 • pas verschenen

  AEK Athene-fans kosten hun club drie punten na rellen tegen Olympiakos

  Tijdens de rust braken er gedurende 10 minuten rellen uit in het AEK Athene-stadion.

  De Griekse voetbalbond heeft drie punten afgetrokken van AEK Athene. Aan de basis van die straf ligt het supportersgeweld van zondag, tijdens de clash met Olympiakos. De Griekse titelhouder zal ook twee wedstrijden achter gesloten deuren moeten spelen. 

  Zondag tijdens de derby tegen Olympiakos (1-1) braken er tijdens de rust gedurende tien minuten rellen uit in het stadion van AEK Athene. De Atheense supporters vielen de ordetroepen aan, waarop die laatsten traangas gebruikten.

   

  Volgens de politie is de schade beperkt en vond er geen enkele arrestatie plaats. AEK is momenteel derde in de stand, met drie punten minder dan leiders PAOK en Atromitos. De club van onze landgenoot Viktor Klonardis gaf al te kennen in beroep te willen gaan tegen de beslissing van de voetbalbond.

   

  Ook bij Olympiakos verloopt niet alles zoals het zou moeten. Vangelis Marinakis, de voorzitter van de club, zal samen met 27 anderen voor de rechtbank van Athene moeten verschijnen voor corruptie. Marinakis wordt er samen met de voormalige voorzitter van de Griekse voetbalbond Giorgos Sarrist en voormalige jurist van verdacht schuldig te zijn aan matchfixing. Ook enkele ex-spelers en -trainers moeten voor de rechter verschijnen.

  Voetballen in Griekenland? Niet voor watjes!

  Dat er rellen ontstaan tijdens voetbalwedstrijden in de Griekse competitie is niet de eerste keer. In Griekenland zijn ze intussen al wel wat meer gewoon.

   

  In februari dit jaar werd de Griekse topper tussen  PAOK Saloniki en Olympiakos afgelast nadat Olympiakos-coach Oscar Garcia een rol kassapapier op het hoofd kreeg geworpen. Na de afgelasting braken rellen uit.

   

  Een maand later, in maart, werd het nog een tikkeltje erger. Daar eindigde de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene in absolute chaos. Een woedende PAOK-voorzitter bestormde het veld met een pistool aan zijn rechterheup. Diezelfde dag nog besliste de Griekse regering de voetbalcompetitie stil te leggen tot er een duidelijk veiligheidskader was.

   

  Ook enkele Burnley-spelers hebben geen al te beste ervaringen over gehouden aan hun bezoek aan de Griekse club Olympiakos. Daar raakten vijf supporters afgelopen augustus gewond bij rellen. Onder de vijf gewonden kreeg één man een messteek in het been.

  De PAOK-coach nam geen risico's en nam zijn pistool mee het veld op.