• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Topscheidsrechter verdacht van omkoping en criminele organisatie

  Bart Vertenten

  Bart Vertenten vorig seizoen aan het werk in het stadion van KV Mechelen.

  Bart Vertenten wordt aangehouden in het onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal. De 30-jarige scheidsrechter is  in verdenking gesteld voor criminele organisatie en omkoping.

  Verdachte matchen van Vertenten

  Bart Vertenten, een rijzende ster aan het Belgische scheidsrechtersfirmament, wordt in het onderzoek in verband gebracht met de spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Samen zouden ze vorig seizoen KV Mechelen bevoordeeld willen hebben.

   

  In 2 wedstrijden maakte Vertenten opmerkelijke fouten. Eerst gaf hij KV Mechelen een erg lichte strafschop tegen Charleroi (die slecht getrapt werd door Mats Rits, een speler van Veljkovic nota bene). Daarna wees hij onterecht naar de stip in een match tussen Antwerp en Eupen, een concurrent van KV Mechelen.

   

  De onderzoeksrechter houdt Vertenten nu aan. De jonge Belgische topscheidsrechter wordt verdacht van omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie.

  VIDEO: Vertenten geeft Antwerp onterecht een penalty

  Bij een 1-0-stand gaat een speler van Antwerp een halve meter buiten de 16 neer. Toch wijst Bart Vertenten meteen naar de stip.