• home
 • video
 • pas verschenen

  Toon Aerts: "Ik plaats Mathieu en Wout zeker nog boven mij"

  Aerts versloeg Van Aert al 2 keer dit seizoen.

  Aerts versloeg Van Aert al 2 keer dit seizoen.

  Na een weekend rust is Toon Aerts straks weer te bewonderen in het veld. "Ik klopte Wout 2 keer in Amerika, maar ik zet Mathieu en Wout zeker nog boven mij", zegt Aert.

  Aerts: "Zondag moet het goede gevoel terug zijn"

  Toon Aerts begon als een wervelwind aan het veldritseizoen. In de Verenigde Staten boog Wout van Aert in beide Wereldbekercrossen zjin hoofd voor de renner van Telenet Fidea Lions. Maar daarna sukkelde Aerts met een jetlag, waardoor hij vorig weekend paste voor de cross in Ronse.

   

  "Ondertussen voel ik me een heel ander persoon dan een week geleden", vertelt Aerts aan Sporza. "Toen ik vorige week op de fiets sprong, zat er geen kracht op mijn benen. Ik had schrik om in het weekend te crossen in Ronse, waardoor ik paste."

   

  Maar op training ging het deze week weer goed. "Van de jetlag zal ik dit weekend niet veel last meer hebben", zegt Aerts. "En ritme en snelheid zal ik ook niet missen, want ik heb een paar keer achter de brommer getraind. Ik heb ook maar 1 weekend gemist."

   

  Vandaag start Aerts in de Brico-cross in Lokeren, morgen in de Superprestige-cross van Gieten. "Zaterdag zal het misschien nog wat lastig zijn. Maar zondag moet dat goede gevoel terug zijn in Gieten", zegt Aerts.

  Toon Aerts vloog in de Wereldbekercrossen in de Verenigde Staten.

  Toon Aerts vloog in de Wereldbekercrossen in de Verenigde Staten.

  "Ik wil meer finales rijden tegen Mathieu en Wout"

  De vraag bij veel veldritvolgers: Kan Toon Aerts dit seizoen vaak een bedreiging vormen voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert?

   

  "Ik plaats Mathieu en Wout zeker nog boven mij", zegt Aerts. "Maar ik hoop wel dat ik meer de finale kan ingaan met hen. En ik hoop ook dat ik op omlopen zoals Namen en de Koppenberg kan meedoen voor de zege, want die omlopen liggen me."

   

  "Vorig seizoen was ik vaak 3e en 4e. Nu heb ik 2 keer van die overwinning kunnen proeven in de Wereldbekercrossen. En het is leuker om te zeggen dat ik 2 crossen gewonnen heb dan dat ik 16 keer op het podium heb gestaan (zoals vorig jaar)."

  Beluister het interview met Toon Aerts