• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pro League past kalender aan in 1B: geen voetbal dit weekend

  De 10e speeldag in 1B wordt dit weekend uitgesteld. "De aangepaste kalender zullen we zo snel mogelijk bekendmaken", meldt de Pro League.

  "In overleg met de kalendermanager en met een totaal akkoord van de KBVB beslist de Pro League om de eerstkomende speeldag (speeldag 10) van de Proximus League uit te stellen", luidt de mededeling van de Pro League. "De aangepaste kalender zal zo snel mogelijk meegedeeld worden."

   

  Normaal stonden zaterdag OH Leuven - Lommel SK en Roeselare - Westerlo op het menu. Zondag stonden normaal Union - Beerschot Wilrijk en Tubeke - KV Mechelen op het programma.

   

  De speeldag wordt nu uitgesteld, wellicht naar aanleiding van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal, waarbij ook aanwijzingen zijn van private omkoping in het kader van de redding van KV Mechelen vorig seizoen.

  De mededeling van de Pro League