• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Statistisch deed ik nooit beter, maar ik speelde al beter"

  Eden Hazard

  Met Eden Hazard is het altijd lachen geblazen op een persconferentie.

  Eden Hazard speelt de pannen van het dak bij Chelsea. "Coach Sarri houdt van offensief voetbal en hij wil de bal. Dat past ook in mijn kraam", vertelt Hazard op een persmoment van de Rode Duivels.

  "Kan nog progressie maken"

  Na een goed WK heeft Eden Hazard de lijn doorgetrokken bij Chelsea. Hij vindt bijzonder vlot de weg naar het net in het seizoensbegin. "Het is waar dat ik statistisch gezien nooit beter deed, maar ik heb wel al beter gespeeld", vindt de nummer 10.

   

   "Ik scoor vlot en deel goede passes uit, maar in bepaalde wedstrijden maakte ik toch fouten. Ik denk dus dat ik nog progressie kan maken. Mijn laatste seizoen bij Rijsel was heel goed, het tweede onder Mourinho en het eerste onder Conte ook, maar toen scoorde ik wel minder."

   

  "Dat ik nu vaker scoor, heeft wat met geluk te maken en ook met de offensievere rol die ik krijg bij Chelsea, dichter bij het doel. Ik grijp mijn kansen en als je scoort, wil je dat steeds meer doen. Ook bij de Rode Duivels vind ik de jongste jaren makkelijker de weg naar het doel."

  Dat ik nu vaker scoor, heeft wat met geluk te maken en ook met de offensievere rol die ik krijg bij Chelsea, dichter bij het doel.

  Eden Hazard

  "Mijn verdienste en die van Sarri"

  De komst van coach Maurizio Sarri naar Chelsea lijkt Eden Hazard te hebben bevrijd in Londen. "Sarri houdt van offensief voetbal, wil het balbezit en dat past ook in mijn kraam", legt Hazard uit.

   

  "Offensief mag ik doen wat ik wil, zolang ik defensief maar doe wat hij wil. Dat ik vandaag deze statistieken voor kan leggen is zeker mede aan hem en zijn systeem te danken, maar het is ook mijn eigen verdienste."

  Offensief mag ik doen wat ik wil, zolang ik defensief maar doe wat de coach wil.

  Eden Hazard

  VIDEO: de beste ter wereld? "Ja", lacht Hazard

  Eden Hazard stond vanmiddag de pers te woord tijdens de voorbereiding op het Nations League-duel België - Zwitserland. Uiteraard wilde de journalisten ook weten of hij momenteel de beste voetballer ter wereld is.

   

  "Ja", lachte Hazard. "Neen, ik ben uiteraard niet de enige. Alhoewel, je hebt gelijk."

  "Modric verdient de Gouden Bal"

  En de Gouden Bal? "Daar denk ik niet aan", antwoordt Eden Hazard. "Ik denk niet dat ik die ga winnen. Er zijn 3 of 4 favorieten, onder wie Varane, maar Modric verdient hem. Het zou de kers op de taart zijn van een topseizoen."

   

  VIDEO: op het WK scoort Modric met een fraai afstandsschot tegen Argentinië:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.