Malinovski scoort met zijn linker ook voor Oekraïne (tegen Italië)

do 11 oktober 2018 08:56
Malinovski na zijn 1-1.

Al wat Roeslan Malinovski tegenwoordig aanraakt, verandert in goud. De Genk-middenvelder scoorde woensdagavond ook voor zijn land in een oefenduel in Genoa.

Italië trad Oekraïne met een experimenteel elftal tegemoet. Roberto Mancini voerde 8 wissels door in vergelijking met de basisploeg die vorige maand in de Nations League met 1-0 verloor van Portugal.

Voorin kregen Federico Bernardeschi, Lorenzo Insigne en Federico Chiesa hun kans. Het trio combineerde goed en creëerde een handvol goeie kansen, maar slaagde er in de eerste helft niet in dat overwicht te vertalen in een doelpunt.

Kort na de rust lukte het wel. Bernardeschi sneed van rechts naar binnen en loste een schot met zijn linkervoet dat over de linkerhand van doelman Pijatov lullig in doel hobbelde, 1-0.

Kort na de openingstreffer maakte Malinovski er 1-1 van. De middenvelder nam een kopbal van een ploegmaat in één tijd op zijn slof. De Italiaanse keeper Donnarumma zag de bal in de hoek verdwijnen.

Malinovski had de smaak te pakken en scoorde bijna de 1-2. Hij draaide een vrije trap richting doel, de knal spatte uit elkaar op de lat. Zo bleef het 1-1.