• home
 • video
 • pas verschenen

  Luke Rowe blijft Sky nog wat langer trouw: "Dit voelt als thuis"

  Luke Rowe rijdt al sinds 2012 voor Team Sky.

  Hardrijder Luke Rowe heeft zijn contract tot 2021 verlengd bij Team Sky. De Welshman rijdt al sinds 2012 bij het Britse profteam, maar blijft nog wat langer aan boord. "Ik voel me hier als een deel van het meubilair."

  Luke Rowe haalde al enkele mooie resultaten bij Team Sky (5e in Ronde van Vlaanderen 2016 en 8e in Parijs-Roubaix 2015), maar heeft nu een seizoen achter de rug om snel te vergeten.

   

  Begin dit jaar moest hij nog herstellen van een zware scheen- en kuitbeenbreuk en op het EK in Glasgow begin augustus liep hij een breuk in zijn handwortelbeentje op. Eind augustus zette hij dan ook een punt achter zijn seizoen. Tussendoor hielp Rowe Geraint Thomas wel aan zijn eerste Tourzege.

   

  Team Sky behoudt het vertrouwen in Rowe en biedt hem een contractverlenging tot eind 2021  aan. "Ik rij voor Team Sky sinds het begin van mijn carrière en voel me een deel van het meubilair", zei hij. "Het was een makkelijke beslissing om bij te tekenen. Dit team voelt als thuis."