• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Vergelijkbaar met praktijken van mensen- en drugshandel"

  Vincent Kompany ijvert voor volledige transparantie.

  Vincent Kompany is naar eigen zeggen niet verrast door het voetbalschandaal dat in België is losgebarsten. "Maar ik begrijp niet waarom er internationaal nog geen transparantie is", zegt de Rode Duivel in een interview met VTM Nieuws.

  Kompany noemt geen namen, maar neemt wel het systeem met de makelaars in het voetbal op de korrel. "Op dit moment is het nog te vroeg om het over individuen te hebben", zegt hij. "Maar in de voetbalsector kan je niet verrast zijn over dit schandaal."

   

  "De link is heel nauw met de praktjken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie, waar veel geld aan bod komt en waar zulke verborgen transacties mogelijk zijn. Daar komen veel goede mensen, maar ook veel slechte mensen op af."

   

  "Ik begrijp niet dat er internationaal nog geen transparantie is. Er wordt toch al veel gespeculeerd over de lonen van de spelers, dus het zal hen ook niet uitmaken of hun loon bekend is."

   

  "Maak het helemaal transparant zodat iedereen zich moet verantwoorden voor wat ze factureren. Uiteraard is een makelaar soms belangrijk om de belangen van de speler of de club te beschermen. Maar dan snap ik niet waarom het nog niet transparant is."