• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ivan Leko is door onderzoeksrechter vrijgelaten zonder voorwaarden

  Ivan Leko aan de zijde van zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

  Ivan Leko is weer een vrij man. De coach van Club Brugge werd vrijgelaten door de onderzoeksrechter zonder voorwaarden. "Vanavond geven we meer uitleg", zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

  Gisterenochtend werd Ivan Leko thuis meegenomen door de politie voor een verhoor. De coach van Club Brugge verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter van Tongeren, die Leko vrijliet zonder voorwaarden.

   

  Leko is wel in verdenking gesteld voor witwassen. Die feiten zouden dateren van enkele jaren geleden. Eerder had Club Brugge al de bevestiging gekregen dat zijn coach niet verdacht werd van matchfixing.

   

  "Leko zal nu geen verklaringen afleggen", reageerde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. "We zullen dat vanavond op de club doen. Hij is vrijgelaten zonder voorwaarden, maar meer uitleg zullen we nu niet geven. Je moet begrijpen dat hij nog geëmotioneerd is. Uiteraard zijn we opgelucht. Vanavond geven we tekst en uitleg."