Topref Delferière kreeg via Veljkovic extra korting bij auto-aankoop

  "Delferière kreeg een procentje korting meer dan gangbaar is."

  Sébastien Delferière heeft met de hulp van Dejan Veljkovic een korting gekregen bij de aankoop van zijn auto. Dat bevestigt de autohandelaar waar Delferière met Veljkovic langsgeweest is.

  "Een procentje meer dan de gangbare korting"

  François Thoen van de gelijknamige garage in Aalst kreeg vandaag een journalist van regiozender TV Oost over de vloer.

   

  De reporter wilde weten of het verhaal in de kranten van Mediahuis klopt, namelijk dat scheidsrechter Delferière dankzij de omstreden voetbalmakelaar Dejan Veljkovic een fikse korting gekregen heeft bij de aankoop van een nieuwe auto.

   

  "Veljkovic woonde vroeger in Aalst", zegt Thoen. "Hij kwam hier vroeger geregeld over de vloer. Veljkovic adivseerde onze garage aan mensen die hij kende. Wie? De bakker om de hoek, de wijnhandelaar, noem maar op. En ook een scheidsrechter, ja."

   

  "Op een zekere dag belde meneer Veljkovic me of hij kon langskomen met een kameraad. Dat bleek meneer Delferière te zijn, al kende ik die man totaal niet. Wij hebben voor meneer Delferière een offerte gemaakt voor een VW Tiguan."

   

  "Er wordt gesproken over een fenomenale korting, maar dat ontken ik. We hebben een marge waar we ons aan moeten houden, want we kunnen geen auto met verlies verkopen. Ik geef wel toe dat hij een procentje meer gekregen heeft dan de gangbare korting." 

  Op een dag belde meneer Veljkovic of hij kon langskomen met een kameraad. Dat bleek meneer Delferière te zijn.

  "Het gaat om 1 procent"

  "Iedereen doet zaken. Wij proberen altijd oplossingen te zoeken en we proberen auto's te verkopen. Ik heb me indertijd geen vragen gesteld bij deze zaak", gaat Thoen voort.

   

  "Uiteindelijk gaat het maar om 1%. Op een bedrag van 30.000 euro is dat 300 euro. Dat is toch niet om te zeggen: "Wauw!" Iedereen krijgt bij ons een goeie korting..."


  "Ik ben verrast door wat er nu allemaal gebeurt. Het is jammer. Dit is niet goed voor het Belgische voetbal."

   

  Sporza-journalist Peter Vandenbempt bekeek het interview en denkt er het zijne van.

   

  "Dejan Veljkovic noemt Delferière tegenover de garagist zijn vriend. Wel, als een scheidsrechter vindt dat hij bij de aankoop van een nieuwe auto een extra korting moet krijgen via een voetbalmakelaar, dan vind ik dat een dodelijke getuigenis tegen Sébastien Delferière", zegt Vandenbempt.

  Peter Vandenbempt: "Een dodelijke getuigenis"