• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Steenbrugge: "Voor Club Brugge is er geen vuiltje aan de lucht"

  Advocaat Van Steenbrugge praatte kort met de journalisten.

  Club Brugge was een van de topclubs die vanochtend bezoek kreeg van de politie. Ook trainer Ivan Leko werd meegenomen voor verhoor. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de Club, zegt dat de voetbalclub niet betrokken is bij mogelijke witwaspraktijken of matchfixing.

  Van Steenbrugge reageerde vanochtend kort, nadat duidelijk was geworden dat er ook bij Club Brugge huiszoekingen plaatsvonden. Hij was aanwezig toen de politie er langskwam. "Club is niet bij deze zaak betrokken. Niemand van het bestuur wordt overhoord of is in verdenking gesteld."

   

  "Ze zijn gewoon een aantal administratieve stukken komen ophalen. Ik denk dat men bij de verschillende clubs nu bekijkt welke overeenkomsten er getroffen zijn tussen spelers en/of clubs met de bewuste makelaars. Op dat vlak is er voor de club zelf, de vzw, of iemand van de directie geen vuiltje aan de lucht", verzekerde Van Steenbrugge.

   

  Ondertussen is de advocaat in Hasselt om er Ivan Leko bij te staan. De trainer wordt straks verhoord. "Ik weet nog niet veel. Dat kan zijn in de hoedanigheid van verdachte of in de hoedanigheid van getuige. Wellicht is dat in verband met zijn contact met de bewuste makelaars. Het heeft niets met Club Brugge te maken."