• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathieu van der Poel pikt nog een wegkoers mee

  Mathieu van der Poel

  Op de weg draagt Mathieu van der Poel de Nederlandse kampioenentrui.

  Volgende week draait Mathieu van der Poel nog een keer rondjes op de weg. Dinsdag sluit de topcrosser mee het Belgische wegseizoen af in Putte-Kapellen.

  Thuismatch voor Van der Poel

  Vorig weekend is Mathieu van der Poel met 2 op 2 aan zijn veldritseizoen begonnen. Dinsdag maakt hij nog even een uitstap naar de weg. Dan rijdt hij de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen.

   

  Een kleine moeite voor Van der Poel. De Nederlandse kampioen woont op een boogscheut van de omloop. Elke week rijdt hij er over de finishlijn op weg naar zijn trainingsparcours.

   

  Van der Poel komt in de Ertbrandstraat zonder ploegmaats aan de start. Dat kan, omdat de Sluitingsprijs dit seizoen weer voor de formule van een nationale wedstrijd kiest. De deelnemers krijgen op de Belgisch-Nederlandse grens 10 rondjes van 16,7 kilometer voor de wielen geschoven.

   

  Als Van der Poel dinsdag wint, volgt hij onder anderen zijn vader op. Adrie van der Poel was in de jaren 80 drie keer de sterkste op de Champs-Elysées van Putte-Kapellen. Daarmee deelt hij het record met Frans Van Looy.

  Sluitingsprijs Putte-Kapellen

  De finish van de Sluitingsprijs ligt op de Belgisch-Nederlandse grens in Putte.