• home
 • video
 • pas verschenen

  Dief gaat op tentoonstelling aan de haal met TDF-trofee van Thomas

  Geraint Thomas op het podium van de Ronde van Frankrijk.

  Geraint Thomas op het podium van de Ronde van Frankrijk.

  Team Sky is het slachtoffer geworden van een diefstal. De trofee die Geraint Thomas kreeg na zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk werd gestolen op een tentoonstelling. "Dit zal niet veel waarde hebben voor de dief, maar voor mij is die beker van onschatbare waarde", treurt Thomas.

  Team Sky was de voorbije jaren bijzonder succesvol in de grote rondes. De Britse ploeg leende de bekers en truien van de drie grote rondes, de Tour, de Giro en de Vuelta, uit voor verschillende exposities.

   

  Tijdens een tentoonstelling van Pinarello ging het mis. De trofee van Geraint Thomas werd op een onbewaakt moment gestolen. "Dit is heel jammer", reageerde de laatste winnaar van de Ronde van Frankrijk. "Deze trofee heeft op zich niet veel financiële waarde, maar is voor mij wel bijzonder waardevol. Hopelijk zal de dief tot inkeer komen en de beker teruggeven."

   

  "Een beker is belangrijk, maar de vele herinneringen van de voorbije zomer zijn onbetaalbaar. Die kan niemand me afnemen." De politie onderzoekt de zaak.