• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook zonder de VAR mag er in onze eerste klasse gevoetbald worden

  " "

  Vroeger kon de aftrap uitgesteld worden als de VAR niet werkte.

  De raad van bestuur van de Pro League heeft beslist dat als de videoref om een of andere reden niet kan tussenkomen bij een wedstrijd, de match dan zonder VAR wordt afgewerkt.

  Vanaf de volgende speeldag in de Jupiler Pro League zal de aftrap van een wedstrijd niet meer uitgesteld worden als de VAR om welke reden dan ook niet operationeel is. De match wordt dan zonder video-assistentie op gang gefloten.

   

  Als de storing is opgelost, wordt de scheidsrechterlijke ploeg meteen op de hoogte gebracht en gaat de match voort met de VAR als ondersteuning. Als zich een tweede storing voordoet, gaat de wedstrijd definitief voort zonder videoref. Het publiek wordt door de stadionspeaker op de hoogte gesteld, mocht de VAR uitvallen.