Olympische Winterspelen in 2026 in Italië, Canada of Zweden

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de drie kandidaten voor de organisatie van de Winterspelen in 2026 officieel bekendgemaakt. De Spelen zullen plaatsvinden in Calgary, in Stockholm of in Milaan. In juni 2019 wordt de knoop definitief doorgehakt.

  De volgende Winterspelen, in 2022, zullen georganiseerd worden in Beijing in China. Voor de editie daarna blijven er nog drie kandidaten over: Calgary in Canada, Stockholm in Zweden en een gedeelde organisatie door Milaan en het resort Cortina d'Ampezzo in Italië.

   

  De kandidatuur van het Turkse Erzurum werd vorige week afgewezen om technische redenen. Eerder trokken Sion (Zwitserland) en Schladming/Graz (Oostenrijk) zich terug.

   

  De gaststad wordt definitief gekozen in juni volgend jaar. Dat gebeurt in Lausanne, waar de hoofdzetel van het IOC ligt. De Winterspelen zouden eigenlijk in september 2019 in Milaan worden toegewezen, maar het olympisch charter zegt dat een dergelijke sessie niet kan doorgaan in een van de steden die kandidaat is.