• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Meunier: "Voor mij hoeft de Nations League niet"

  Thomas Vermaelen, Thomas Meunier en Timothy Castagne

  Thomas Meunier (m) op training bij de Rode Duivels.

  Thomas Meunier houdt niet van de Nations League, de nieuwe landencompetitie in het voetbal. "Dat we zo vaak spelen, bevordert ons spel niet", haalt de flankspeler van PSG en de nationale ploeg aan.

  "We spelen om te spelen"

  Vrijdag ontvangt België Zwitserland in het kader van de Nations League. Dinsdagavond wacht nog een vriendschappelijk derby tegen Nederland.

   

  "Voor mij was die Nations League helemaal niet nodig. Ze zouden beter de kalender wat lichter maken", vindt de Rode Duivel.

   

  "Het zijn wedstrijden om wedstrijden te spelen. Ze draaien om geld en televisierechten en zo. We kennen dat liedje."

   

  "Ik zou liever een keer een vrij weekend krijgen, zonder interlands, om een keer tot rust te komen. Dat we nu elk weekend voetballen, bevordert de kwaliteit van ons spel zeker niet."

   

  Het interview met Thomas Meunier:

  "Gouden Bal voor Varane"

  Thomas Meunier werd ook gevraagd naar zijn favoriet voor de verkiezing van de Gouden Bal. In zijn typisch flegmatieke stijl noemde hij een verrassende naam.

   

  "Raphaël Varane is mijn favoriet", zei rechtsback Meunier. "Varane is een verdediger en dit soort prijzen gaat altijd al naar aanvallers."

   

  "Een topverdediger als hij verdient ook zo'n trofee. Ik zie hem heel graag spelen. Bovendien heeft Varane in 2018 alle grote competities gewonnen. Hij werd wereldkampioen en won met Real Madrid de Champions League."

   

  "Ook mijn ploegmaat Kylian Mbappé is een topper, maar hij won - jammer genoeg voor mij - de Champions League niet."

   

  "Ook Eden Hazard hoort bij dat kransje absolute topspelers. Zowel internationaal als in clubverband speelt hij wekelijks uitmuntend. Het is eigenlijk een heel moeilijke keuze om te maken", lacht Meunier.

  VIDEO: Varane scoort op het WK

  Vorige zomer opende Raphaël Varane de score voor Frankrijk in de kwartfinales tegen Uruguay (2-0). Met een kopbal bracht hij de latere wereldkampioen op voorsprong.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Zouden Henry graag behouden"

  Over een eventueel vertrek van T2 Thierry Henry - naar Monaco of Aston Villa - kan Thomas Meunier geen extra info geven. "We praten niet met Thierry over een eventueel vertrek", legt de international uit. "Hij vermijdt het onderwerp natuurlijk ook wel."

   

  "Trainers zijn zoals spelers, ze veranderen geregeld van club. Dat is nu eenmaal de realiteit. Als hij zou vertrekken, ben ik blij voor hem. Het zal ooit toch gebeuren. Hij is een goede trainer en is klaar voor een nieuwe stap. Maar we zouden hem natuurlijk ook graag behouden."

  Roberto Martinez en Thierry Henry

  T1 Roberto Martinez en T2 Thierry Henry.