• home
 • video
 • pas verschenen

  België pakt zilver (jumping) en brons (judo) op de Olympische Jeugdspelen

  Simon Morssinkhof van Team Belgium staat helemaal rechts op de foto.

  Simon Morssinkof heeft samen met de jumpingploeg van Europa een zilveren medaille behaald op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires. Ook in het judo pakte ons land eremetaal. Alessia Corrao veroverde brons in de categorie tot 63 kilogram.

  Op de Olympische Spelen voor sporters van 14 tot 18 jaar zijn er geen landenteams in de jumpingcompetitie, maar wordt er per continent gestreden. Simon Morssinkhof veroverde een plaats in Team Europa. Hij streed er aan de zijde van onder anderen Jack Whitaker, een telg uit de befaamde Britse ruitersportfamilie.

   

  Europa en Amerika moesten het na twee rondes uitvechten in een barrage. De Amerikanen waren net iets sneller en pakten zo het goud. De Belg zette op zijn paard Baral Ourika wel een foutloze ronde neer in de 2e tijd van het hele deelnemersveld. Hij veroverde dus zilver met zijn ploeg.

   

  Zo kwam de medailleteller van België op twee. Judoka Corrao won haar kamp om het brons tegen de Turkse Hasret Bozkurt met ippon.