• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Huiszoekingen bij Club Brugge en Anderlecht, Leko niet op training

  Er is op dit moment een groot onderzoek aan de gang van het federaal parket. Het zou gaan om witwassen en mogelijk ook matchfixing. Bij Club Brugge en Anderlecht zijn er huiszoekingen aan de gang. Ook Club-trainer Ivan Leko is vanochtend niet komen opdagen op de training. 

  Mogi Bayat, de machtigste voetbalmakelaar van ons land, is vanmorgen opgepakt in een onderzoek van het federaal parket. Veel details over het onderzoek zijn er niet maar het zou gaan over witwassen en matchfixing. Ook zijn collega Dejan Veljkovic werd opgepakt.

   

  De zaak zorgt voor een bom in de voetbalwereld. Op dit moment zijn er ook huiszoekingen aan de gang bij Club Brugge en Anderlecht, twee van de clubs waar Bayat de transfers regelde.

   

  Nog opmerkelijk, Ivan Leko kwam niet opdagen op training vanochtend. Dat bevestigde de club zelf. De trainer van Club Brugge werd thuis meegenomen door de politie voor verhoor.