• home
 • video
 • pas verschenen

  Herman Van Holsbeeck mag wel naar huis na verhoor

  " "

  Herman Van Holsbeeck werkt nauw samen met spelersmakelaar Mogi Bayat.

  In tegenstelling tot Ivan Leko is Herman Van Holsbeeck wel vanavond al  naar huis mogen terugkeren. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan onze RTFB-collega's.

  Leko, coach van Club Brugge, en Van Holsbeeck, ex-manager van Anderlecht, zijn twee van de grootste namen die vanochtend werden meegenomen door het gerecht in het grootschalig onderzoek dat draait rond fraude, witwassen en matchfixing.

   

  De spilfiguren zijn daarin de makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Bayat werkt/werkte nauw samen met Van Holsbeeck, Leko zat vroeger in de portefeuille van Veljkovic.

   

  De advocaat van Leko kwam rond 21u alleen naar buiten uit het gerechtsbouw in Hasselt: "Leko heeft zijn verhoor schitterend doorstaan, maar moet morgen nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij heeft alle vragen perfect en correct kunnen beantwoorden, dus ik hoop dat ik hem morgen mag meenemen."

   

  Meer info over Van Holsbeeck die naar huis mocht, is er nog niet. De RTBF schrijft dat hij vrijgelaten is. Hij zou dus niet in verdenking worden gesteld.