• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische Algerijn stapt uit onvrede op als bondscoach van Libië

  Adel Amrouche (archief) was nog maar sinds mei in dienst.

  Adel Amrouche (50) heeft het voor bekeken gehouden als bondscoach van Libië. De tot Belg genaturaliseerde Algerijn moest vrijdag een Afrikaans kwalificatieduel spelen tegen Nigeria, maar daar wachtte hij niet op.

  Amrouche kwam pas mei in functie als coach van Libië. Hij is niet te spreken over zijn werkomstandigheden. Volgens de BBC klaagde hij onder meer over de manke betaling van de lonen.

   

  Vorige maand bij zijn debuut speelde Libië 0-0 gelijk tegen Zuid-Afrika. Door de onveilige oorlogstoestand in het land mag Libië zijn thuismatchen niet afwerken. Vrijdag tegen Nigeria is Tunesië het uitwijkland.

   

  Amrouches assistent wordt voorlopig T1. De Libische bond (LFF) wil Amrouche juridisch vervolgen na zijn plotse vertrek.

   

  Na twee speeldagen in de voorronde van de Afrika Cup  2019 heeft Libië 4 punten, net als Zuid-Afrika. Nigeria volgt met 3 punten, de Seychellen zijn puntenloos laatste. De top 2 gaat door naar de eindronde.