• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat Ronaldo: "Beschuldigingen van verkrachting zijn verzinsels"

  Cristiano Ronaldo reageert via zijn advocaat.

  Cristiano Ronaldo reageert via zijn advocaat.

  Cristiano Ronaldo weerlegt alle beschuldigingen van verkrachting. "De media publiceerden gestolen digitale documenten, die aangepast waren door een hacker", zegt Ronaldo's advocaat.

  Advocaat: "Hacker heeft document veranderd"

  2 weken geleden vertelde de Amerikaanse vrouw Kathryn Mayorga aan het Duitse magazine Der Spiegel dat Ronaldo haar in 2009 verkracht heeft in een hotelsuite in Las Vegas. De Portugese stervoetballer zou haar nadien 375.000 dollar zwijggeld gegeven hebben. Dat stond in documenten die Der Spiegel publiceerde. 

   

  Ronaldo's advocaat gaat nu in de tegenaanval. "Meneer Ronaldo ontkent alle beschuldigingen", zegt zijn advocaat Peter Christiansen. "De documenten die in de media verschenen zijn, zijn complete verzinsels."

   

  "In 2015 werd een pak documenten gehackt. Die hacker veranderde belangrijke stukken van die documenten en verkocht die door. Een mediabedrijf heeft nu op een onverantwoorde manier de gestolen documenten gepubliceerd."

  "Betreurenswaardig dat media hier aan meedoen"

  "Om alle twijfels weg te nemen: meneer Ronaldo blijft er bij dat wat er gebeurd is in Las Vegas in 2009 met wederzijdse toestemming was", zegt zijn advocaat

   

  "Meneer Ronaldo ontkent niet dat er een  overeenkomst was gesloten met de

  vrouw (om haar 375.000 dollar te betalen). Maar dat is geen schuldbekentenis. Hij deed dat om mogelijke beschuldigingen te voorkomen."

   

  "Meneer Ronaldo is het gewoon  om veel media-aandacht te krijgen door zijn bekendheid. Maar het is betreurenswaardig dat media deelnemen aan een  lastercampagne op basis van gestolen en gemanipuleerde digitale documenten. maar Ronaldo is ervan overtuigd dat de waarheid uiteindelijk zal zegevieren."