• home
 • video
 • pas verschenen

  "Preud'homme overtuigt spelers van iets waar ze niet in geloven"

  Frank Raes, Filip Joos, Jan Mulder, Peter Vandenbempt en Youri Mulder in Extra Time.

  Frank Raes, Filip Joos, Jan Mulder, Peter Vandenbempt en Youri Mulder in Extra Time.

  Met een mooie overwinning tegen Club Brugge heeft Standard zichzelf op een rustige interlandbreak getrakteerd. De analisten van Extra Time keken met een vergrootglas naar het duel en bespraken het verschil met het Standard van 2017-2018.

  "Sa Pinto een heel goeie trainer? Neen"

  De tafeldiscussie kwam een eerste keer op gang toen Filip Joos, Jan Mulder, Youri Mulder en Peter Vandenbempt het ontslag van Yves Vanderhaeghe aan het bespreken waren. De vraag: had AA Gent na afloop van vorig seizoen al geen afscheid moeten nemen van Vanderhaeghe?

   

  Peter Vandenbempt: "Als je dat had willen doen, had dat alleen gekund zoals Bruno Venanzi bij Standard: in de plaats van Sa Pinto iemand als Michel Preud'homme zetten. Dan kan dat. Als Gent iemand van dat kaliber had gevonden, dan..."

   

  Jan Mulder: "Dat klopt niet, Peter. Sa Pinto was een heel goeie trainer. Ik heb genoten van die man. Het spel was weergaloos. Ja, toch?"

   

  Vandenbempt: "Neen, Jan! Er waren een paar geweldige individuen die er bovenuit staken, maar collectief spel? Neen."

   

  Joos: "Ik begrijp dat Standard niet doorgegaan is met Sa Pinto, wegens zijn gedrag bijvoorbeeld. Daar ben ik het 100% mee eens. Maar ik vind niet dat wij Sa Pinto nu moeten verketteren."

   

  Mulder: "Vandenbempt heeft ongelijk, hoor, Frank. Hij wil het laatste woord hebben, maar dat krijgt hij niet." 

   

  Vandenbempt: "Kijk naar de manier waarop Standard vorig seizoen matchen gewonnen heeft. Ook in POI..."

   

  Joos: "Twee weken geleden was Standard op Anderlecht slechter dan vorig seizoen onder Sa Pinto."

   

  Vandenbempt: "Zeer zeker. Want Standard werkt nu 3 maanden met een nieuwe trainer, op een heel andere manier. Toen was Standard al een heel seizoen bezig. Dat maakt toch een verschil? We zullen dus zien waar dit Standard over 10 maanden staat."

  "Preud'homme overtuigt spelers van iets waar ze niet in geloven"

  Zondag kwam nog eens het beste in Standard naar boven. De 3-1-overwinning tegen Club Brugge deed meer dan deugd aan de Luikse harten. Het aandeel van Michel Preud'homme in dit succesje is niet te onderschatten.

   

  Youri Mulder: "Michel Preud'homme kan spelers overtuigen van iets waar ze zelf niet in geloven. Theo Janssen is onder Preud'homme bijvoorbeeld box-to-box-speler geworden. Terwijl Janssen twee pakjes sigaretten per dag rookte." 

   

  Vandenbempt: "Preud'homme hanteert een bepaalde discipline, een heel verschil met vorig seizoen. "

  "Cimirot en Marin als pitbulls"

  De tactische analyse van Standard-Club Brugge spitste zich op een bepaald moment toe op de rol van de Bosnische middenvelder Gojko Cimirot en zijn Roemeense collega Razvan Marin. Vandenbempt: "Cimirot en Marin speelden als pitbulls."

  "Met Cavanda was het ditmaal stralende zon"

  Niet alleen met zijn middenvelders maakte Standard indruk, ook de buitenkanten waren sterk bezet, met Luis Pedro Cavanda en Collins Fai.

   

  Peter Vandenbempt: "Met Cavanda kan het vriezen en dooien. Zondag tegen Club brugge was het een stralende zon. Cavanda en Fai deden het fantastisch op de zijkanten. Voeg daar Marin en Cimirot in het middenveld bij, dan heb je al heel wat natuurlijk."