• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-coach van het jaar moet motor weer in gang krijgen bij Stuttgart

  Markus Weinzierl.

  De Duitse hekkensluiter VfB Stuttgart heeft met Markus Weinzierl een nieuwe trainer gevonden. De 43-jarige coach moet de club uit de gevarenzone van de Bundesliga halen.

  Vorig weekend kreeg coach Tayfun Korkut de rekening gepresenteerd bij hekkensluiter Stuttgart, Markus Weinzierl volgt hem op. Na een passage bij Schalke 04 in het seizoen 2016-2017 zat de 43-jarige coach zonder job.

   

  In 2014 werd Weinzierl door de vereniging van profspelers uitgeroepen tot coach van het jaar. Hij ging toen Pep Guardiola (Bayern München) en Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) vooraf, omdat hij met het bescheiden Augsburg verfrissend voetbal speelde.

   

  In Stuttgart wordt Weinzierl al de 11e trainer in 5 jaar. Het team sprokkelde dit seizoen slechts 5 punten uit 7 matchen.