• home
 • video
 • pas verschenen

  Brandon Mechele: "Nooit gedacht bij de Rode Duivels te geraken"

  "Eerst kijken of ik het niveau aankan, dan pas denken aan mogelijke basisplaats."

  Brandon Mechele is dé nieuwkomer in de selectie van Roberto Martinez. De verdediger van Club Brugge is opgeroepen voor de Nations League-match tegen Zwitserland en het oefenduel met Nederland. Mechele was vandaag lichtjes nerveus voor zijn eerste training met de nationale ploeg.

  Rode Duivels bereiden zich met enkele nieuwkomers voor op Zwitserland

  Vanochtend zijn de Rode Duivels binnengedruppeld in het nationale voetbalcentrum van Tubeke. Brandon Mechele was het nieuwe gezicht in de selectie.

   

  "Ik ben heel trots om hier te zijn. Ik had nooit gedacht ooit de nationale ploeg te halen. Dit is een grote verrassing en tegelijk een beloning voor mijn harde werk bij Club Brugge. Ik dacht dat Club mijn plafond was", stak een zichtbaar trotse Mechele vanmiddag van wal op een persbabbel.

   

  "Na mijn blessure heb ik vijf à zes wedstrijden in de benen. Ik heb mijn niveau opnieuw kunnen halen en dat zal de bondscoach opgemerkt hebben. Ik had vorig seizoen misschien al een selectie verwacht, maar ik ben blij dat ze er nu alsnog komt."     

  "Ik zal me meer openstellen"

  Mechele toonde zich bescheiden voor de eerste groepstraining met de Rode Duivels. Over een basisplaats wil hij nog niet nadenken.

   

  "Ik moet eerst kijken of ik het niveau aankan. Dan kan ik pas zien of ik misschien kan uitgroeien tot een basisspeler. Ik ben iemand die het liever wat van op de achtergrond bekijkt, maar ik ben ambitieus en zal me meer openstellen."

   

  "De andere verdedigers van België spelen in Engeland, op het allerhoogste niveau. Ik wil op training zaken oppikken, zien hoe de andere verdedigers op situaties reageren. Ik ben benieuwd en kijk er heel erg naar uit."     

   

  De Bruggeling blijft één van de weinige spelers in de selectie die uitkomen in de Jupiler Pro League. Maar dat deert hem allerminst.

   

  "Ik ben heel tevreden in Brugge, een transfer gaat absoluut niet door mijn hoofd. De bondscoach volgt de Belgische competitie overigens op de voet."

  Peter Vandenbempt interviewt Brandon Mechele: